Politie controleert aan de grens: acht kilo wiet en 56.600 euro cash aangetroffen

Bij een grote politieactie tegen grensoverschrijdende criminaliteit heeft de politie afgelopen weekend kilo’s drugs en tienduizenden euro cash geld aangetroffen.

sare

In totaal werden tijdens de actie tussen donderdag en zondag 1.659 personen gecontroleerd door de samenwerkende Belgische, Franse en Nederlandse politie. 183 mensen hadden drugs bij zich, tien waren onder invloed. Tien mensen werden gerechtelijk aangehouden en tien auto’s werden in beslag genomen. De actie vond plaats over het hele grondgebied maar enkele van de opvallendste resultaten werden opgetekend in de provincie Antwerpen.

Al tijdens de voorbereiding van de actie werd op de E19 in Minderhout een verdachte auto opgemerkt. De douane van Brasschaat zette de Belgische wagen aan de kant en trof er liefst acht kilo marihuana in aan. “Met een straatwaarde van 80.000 euro”, zegt de federale politie. De chauffeur, een Belg die verklaarde onderweg te zijn van Maastricht naar Moeskroen, werd aangehouden.

Ook zaterdag was het prijs op de E19. De wegpolitie onderschepte er samen met de politiezone Voorkempen, de douane en de Nederlandse Landelijke Eenheid een verdachte wagen. “In een verborgen ruimte troffen we 56.600 euro aan”, zegt de politie. “De Nederlandse bestuurder werd aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen.”

Ook op de treinen tussen België en Nederland werd gecontroleerd. Zo kon de politie op een Thalys tussen Antwerpen en Rotterdam een vrouw arresteren met 114 bolletas cocaïne in haar lijf. “Goed voor 1,152 kilogram met een straatwaarde van 57.600 euro”, zegt de politie. “De vrouw reisde vanuit Frans-Guyana.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio