Rijden er spooktrams in Antwerpen? Vlak voor aankomst verdwijnen ze op infobord

Tramreizigers kennen het fenomeen. Het infobord van De Lijn geeft aan dat een tram het premetrostation gaat binnenrijden. Alleen lijkt die op het laatste moment te verdwijnen en springt de wachttijd op enkele minuten. Rijden er spooktrams in Antwerpen?

svw

De oorzaak is dat De Lijn de theoretische dienstregeling heeft ingegeven in het systeem van de infoborden. Het houdt dus geen rekening met een tram die niet is uitgereden of onderweg is uitgevallen. De informatie van de rijdende trams op deze borden is dus fictief.

Dat bleek maandagochtend het geval te zijn met tram 3 in het premetrostation Groenplaats richting Linkeroever. Het symbool van de tram duidde aan dat die elk moment het station zou binnenrijden. Alleen verdween het symbool vervolgens en moesten de reizigers plots vijftien minuten wachten zonder ook maar een tram te zien voorbijrijden.

Het fenomeen van de spooktrams zou op termijn moeten verdwijnen. Via het systeem van realtime informatie krijgen de reizigers de daadwerkelijke info te zien over de trams die rijden en waar ze zich bevinden. Deze borden zijn te herkennen aan het wifi-logo op het scherm.

Bekijk ook:

Wachten op de nieuwe infoborden van De Lijn

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio