© Getty Images/iStockphoto

Koppel opgepakt na overval met slijpschijf op nachtwinkel

Een koppel is zondagnacht opgepakt na een overval op een nachtwinkel in de Kerkstraat in Antwerpen-Noord. Ze hadden de nachtwinkeluitbater met een slijpschijf bedreigd.

sare

De man van het koppel was zondagnacht over de toonbank van een nachtwinkel in de Kerkstraat gesprongen en had de uitbater bedreigd. “Hij gebruikte een scherp voorwerp en duwde hem op de grond”, zegt de politiezone Antwerpen. De overvaller stak daar verschillende telefoonkaarten in zijn zakken.

“Een vriend van de uitbater die aanwezig was in de winkel kwam tussenbeide, waardoor er een vechtpartij ontstond”, zegt de politie. Een vrouw die voor de deur van de nachtwinkel stond te wachten kwam snel naar binnen om de overvaller bij te staan tijdens het gevecht.

Ondertussen was de politie gewaarschuwd. “Toen onze mensen toekwamen stampte de verdachte de deur van de winkel kapot en vertrok het koppel”, aldus de politie. Ze konden even verderop tegengehouden worden. Hoewel de 28-jarige man zich hevig verzette tegen zijn arrestatie kon hij toch in de boeien geslagen worden.

De twee verdachten werden overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan. In de winkel trof de politie een slijpschijf aan, waarmee de verdachte de uitbater had bedreigd. De man die in de winkel tussenbeide gekomen was moest voor verzorging naar het ziekenhuis, hij werd door de overvaller in de ogen gespoten, vermoedelijk met pepperspray.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio