© Politiezone Antwerpen

Luxeauto getakeld tijdens actie nadat bestuurder voor 20.000 euro aan boetes opstapelde

Bij een gecoördineerde actie van het zogenaamde plukteam van de Antwerpse politie, een onderdeel van het KALI-team, zijn afgelopen weekend drie voertuigen en twee scooters in beslag genomen. Bedoeling van de actie is om bestuurders met openstaande boetes op te sporen.

dvd

De inbeslaggenomen voertuigen vertegenwoordigen een totaalbedrag van 79.000 euro aan openstaande boetes. De eigenaar van één auto betaalde ter plaatse 1.200 euro. De eigenaar van de Bentley op de foto had voor 20.000 euro aan boetes verzameld en telde dat bedrag niét ter plaatse neer. Zijn auto werd getakeld.

Het plukteam is een onderdeel van het KALI-team, dat strijdt tegen de drugsmaffia in Antwerpen. “Het KALI-team voert niet alleen gerechtelijke onderzoeken, maar heeft ook als doel criminelen te raken in hun portefeuille”, aldus de Antwerpse politie. “De actie Varuna richt zich op personen met voertuigen die een hoog bedrag aan onbetaalde boetes hebben openstaan. De betrokkenen worden in samenwerking met de douane opgespoord. Wie zijn of haar boetes niet kan of wil betalen, ziet zijn voertuig getakeld worden.”

In oktober vond al eens een gelijkaardige actie, genaamd Varuna, plaats. Toen werd voor 11.500 euro aan openstaande boetes geïnd en werden twee voertuigen in beslag genomen omwille van openstaande boetes ter waarde van 17.000 euro.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio