Handelsbeurs maakt zich op voor allereerste publiek concert

Na twintig jaar leegstand kan je binnenkort voor het eerst een concert meepikken in de gerenoveerde Handelsbeurs. Het kamerorkest CASCO Phil zal op 21 en 22 december de mooiste kerstklassiekers brengen, gaande van Mozart, Tjaikovsky tot Brahms. Wereldbekende sopraan Hanne Roos testte de akoestiek van het gebouw alvast uit onder getraind oor van presentator Kurt van Eeghem.

Belgische sopraan Hanne Roos gooit nationaal en internationaal hoge ogen met haar vocaal meesterschap. Samen met radiopresentator Kurt Van Eeghem, die de concerten zal inleiden, zong ze zondag– bij wijze van ultieme akoestische test - de hoogste noten in de Antwerpse handelsbeurs. “Ik kijk er enorm naar uit om in deze imposante omgeving te mogen zingen”, aldus sopraan Hanne Roos. “De akoestiek van de Handelsbeurs is bij deze alvast getest en meer dan goedgekeurd. Het worden fantastische concerten. Ideaal om de feestperiode in te zetten!”

Met dit nieuwe initiatief wil de Antwerpse Handelsbeurs iedereen een unieke gelegenheid bieden om kennis te komen maken met het oudste beursgebouw van Europa. Een deel van de opbrengsten van deze kerstconcerten gaat naar een daklozenorganisatie voor organisatie van een kerstdiner. Er worden ook een aantal tickets gratis verdeeld onder kansarme Antwerpenaars via STA-AN vzw (Samen Tegen Armoede – Antwerps Netwerk).

Bekijk ook:

Eerste Antwerpse modeshow van Modehuis Ann Demeulemeester in Handelsbeurs

Burgemeester De Wever huldigt vernieuwde Handelsbeurs in

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio