© rr, Jan Van der Perre

Inbraak brandweerkazerne: 30.000 euro aan materiaal mogelijk gebruikt voor nieuwe inbraken

De Antwerpse brandweer schat de waarde van het materiaal dat dit weekend werd gestolen op zo’n 30.000 euro. De speurders van de lokale en federale politie, die het onderzoek samen voeren, houden er rekening mee dat het gebruikt zal worden voor nieuwe inbraken.

jtp, sare, tdk

Volgens Jasmien O, woordvoerster van Brandweer Zone Antwerpen, is het ondertussen bevestigd dat er uitsluitend materiaal werd gestolen dat dient om deuren te openen en mensen te bevrijden uit bijvoorbeeld voertuigen en liften. Specifieke materialen noemt de brandweer niet, maar geschat wordt dat dit zogenaamde ontzettingsmateriaal zo’n 30.000 euro waard is.

Het onderzoek naar de inbraak, die vrijdagnacht plaatsvond bij de post Linkeroever aan de Halewijnlaan, wordt gevoerd door zowel de lokale politie als de federale gerechtelijke politie. Volgens een politiebron wordt er sterk rekening gehouden met het scenario dat de dieven dit pneumatische materiaal willen gebruiken voor een nieuwe kraak.

Eind vorig jaar sloegen dieven ook al toe in de brandweerkazerne van Niel. Ook toen ging het om hydraulisch materiaal en ook toen was er een groot vermoeden dat het zou worden gebruikt bij inbraken.

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio