© Nike

Nike pakt uit met sneaker ontworpen voor verpleegkundigen en dokters

Lange dagen en talloze kilometers afleggen, voor heel wat verpleegkundigen en dokters is het een dagelijkse realiteit. Daarom heeft Nike een sneaker ontworpen die het leven voor hen een stuk comfortabeler moet maken.

flb

Nike heeft in samenwerking met OHSU Doernbecher Children’s Hospital in thuisstad Portland de Nike Air Zoom Pulse ontwikkeld. Het gaat om een sneaker “voor de helden van elke dag” zoals ze het bij de sportgigant omschrijven. Ze hebben het over verpleegkundigen, artsen en andere zorgkundigen die zich inzetten om anderen te helpen.

Uit het onderzoek van Nike blijkt dat de verpleegkundigen van het kinderziekenhuis dagelijks tot zo’n acht kilometer wandelen en bovendien tijdens hun twaalf uur durende shift amper een uur de tijd hebben om eens neer te zitten. Daarom werd een schoen gecreëerd zonder veters die makkelijk aan en af te doen is en bovendien eenvoudig gewassen kan worden. Er werd verder ook gedacht aan een rubberen buitenzool met flexibele tussenzool en stevige, maar comfortabele hiel.

En dan is er nog een leuk pluspunt. De sneaker komt in zes versies die werden ontworpen door enkele patiëntjes van het OHSU Doernbecher Children’s Hospital en alle winst die wordt gemaakt wordt ook opnieuw in het ziekenhuis geïnvesteerd. De Nike Air Zoom Pulse is vanaf 7 december beschikbaar via de website van Nike.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN