© Gil Plaquet

Gedrogeerde bestuurder vervoert twee kinderen zonder veilig zitje

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens haar weekendcontrole een bestuurder aan de kant gezet die onder invloed was van drugs en twee kinderen op de achterbank vervoerde zonder een beveiligingssyteem.

Leo De Nijn

Het was een van de zeven rijbewijzen die onmiddellijk voor vijftien dagen werden ingetrokken. De betrokken bestuurder reed onder invloed van een cocktail van cannabis, amfetamines en cocaïne. De man vervoerde zijn twee kindjes, die op de achterbank zaten, zonder beveiligingssysteem. Hij kreeg ook een boete van 174 euro.

Tijdens de actie moesten in totaal 1.215 bestuurders blazen. 32 chauffeurs testten positief, waaronder vijf voor drugs in het verkeer. Een vrouwelijke bestuurder liep tegen de lamp met 2,1 promille in haar bloed. “De vrouw kon alleen een vervallen verzekeringsbewijs tonen. Ze hield vol dat ze de premie wel had betaald. Aan haar voertuig werd een wielklem gelegd in afwachting dat ze het verzekeringsbewijs komt tonen. Als ze geen geldig document heeft, zal haar auto alsnog worden weggesleept”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De politie trok het rijbewijs van vijftien bestuurders voor zes uur in. Een van hen had geen rijbewijs op zak. Hij verkeert in staat van herhaling. Zijn rijbewijs werd in juni 2016 ook al ingetrokken voor vijftien dagen en eind augustus van dit jaar moest hij zijn auto zes uur aan de kant zetten omdat hij te veel gedronken had. Een dronken man uit Slowakije moest een boete van 420 euro onmiddellijk betalen. Tien bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken, moesten drie uur wachten om weer te mogen rijden.

Fietser tegen de lamp

Tijdens de actie werd een fietser geverbaliseerd omdat hij zonder verlichting reed. “Hij moet een boete van 58 euro betalen. Hij kreeg van onze manschappen ter plaatse een wit en een rood fietslichtje. Op die manier kon hij zijn weg naar huis voortzetten, zonder dat hij zichzelf en anderen in gevaar bracht”, zegt hoofdinspecteur Van de Sande.

De politie pakte bij de controleactie ook een nationaal geseinde man op en een persoon die in het bezit was van cannabis voor eigen gebruik.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio