© BELGA

ROESELARE - WESTERLO 3-5

Uitblinker Kurt Abrahams dirigeert Westerlo naar de zege in doelpuntenkermis op Schiervelde

Wie er nog aan zou twijfelen. Westerlo is absoluut een kandidaat voor de tweede periodetitel. Op het veld van Roeselare had het voor de rust genoeg aan enkele klasseflitsen van Kurt Abrahams. In de tweede helft vochten de West-Vlamingen even terug, maar de Kemphanen maakten de match al even snel weer dood met een tweeklapper (3-5).

Bart d’haene

Vorige week verraste Westerlo met een experimenteel elftal op het veld van Union. Het resultaat – een 0-2-overwinning – mocht er zijn. Een trotse Bob Peeters liet na afloop weten dat de keuzes voor de wedstrijd tegen Roeselare moeilijk zouden zijn. De basisplaats voor Stephen Buyl op Schiervelde was ongetwijfeld de grootste verrassing uit de hoed van de Westelse coach. Voor de Oost-Vlaming was het na Union nog maar de tweede keer dat hij mocht starten dit seizoen. Met Berke Özer, Maxime Biset, Noel Soumah en Bryan Van Den Bogaert namen de vertrouwde gezichten hun plaats weer in. Op het wedstrijdblad geen spoor van Christophe Janssens en Ambroise Gboho.

Westerlo had er meteen zin in. Een knappe actie van de onvermoeibare Bryan Van Den Bogaert leidde nog voor het kwartier het eerste doelpunt in. Hij leverde de bal in bij Stephen Buyl, wiens voorzet vanop links tot in de voeten van Kurt Abrahams belandde. De kleine Zuid-Afrikaan twijfelde niet en zijn strak schot verdween in de linkerhoek. Zes minuten later mocht Abrahams opnieuw juichen. Gilles Dewaele werd vrijgespeeld op de rechterflank. Zijn voorzet naar achter werd subtiel in één tijd in doel gedevieerd door Abrahams. Westerlo bleef komen. Een schot van Christian Brüls belandde net naast en in de 29e minuut werd een poging van Buyl afgeblokt. Even was het code rood voor het doel van Özer. Siemen Voet, het vriendje van turnster Nina Derwael, ging van dichtbij in de draai zijn kans. De Turkse doelman van Westerlo toonde echter zijn klasse en ranselde de bal uit zijn doel.

Aan de overkant kreeg Abrahams er geen genoeg van. Voor de derde goal was hij niet de afwerker, maar de aangever. Igor Vetokele scoorde zijn tweede goal van het seizoen. Westerlo toonde zich veel efficiënter en volwassener dan Roeselare. Dat had voor rust bijna even veel balbezit, maar kwam nauwelijks in de zone van de waarheid. Tot ex-Kemphaan Jens Naessens Maxime Biset te gemakkelijk uitschakelde en de 1-3 knap in de rechterhoek knalde.

Voet op het gaspedaal

Het doelpunt voor de rust gaf Roeselare vleugels. Het team van trainer Arnar Gretarsson kwam gretig uit de kleedkamer. Nouri werkte bij de eerste dreiging slapjes af. Maar net voor het uur was het wel raak. De ingelopen Carvalho Areias verlengde de bal van dichtbij in doel. Roeselare rook bloed en vanuit een scherpe hoek testte Godwin Saviour de vingertoppen van Özer. Net daarvoor had bankzitter Koen Van Langendonck geel gekregen voor protest van op de bank. Het sein voor de bezoekers om opnieuw wakker te schieten. Uitgerekend Buyl beschaamde het vertrouwen niet en knalde met een mooi vluchtschot raak. Twee minuten later volgde Christian Brüls zijn voorbeeld. Met links haalde hij uit en doelman Biebauw stond aan de grond genageld. Even de voet op het gaspedaal moeten ze bij Westerlo gedacht hebben. Het gevaar van Roeselare werd meteen in de kiem gesmoord.

Vakkundig de wedstrijd doodmaken, heet dat. Roeselare knielde bij zo veel klasse van Westerlo. Gretarsson probeerde met twee wissels nieuw vuur in zijn ploeg te brengen. Tevergeefs. Bob Peeters gaf Abrahams een applausvervanging en ook die andere doelpuntenmaker Vetokele mocht naar de kant. Sava Petrov maakte zijn comeback. De enige wanklanken in de slotfase waren de vijfde gele kaart voor Van Den Bogaert, waardoor hij de topper van vrijdag tegen OH Leuven mist, en het kopbaldoelpunt van de ingevallen Marco Tulio.

ROESELARE: Biebauw, Holmes, Zolotic, Voet, Vanbelle, Nouri (72’ Camargo), Carvalho Areias, Rommens, Godwin (88’ Tulio), Bassani (72’ Casagolda), Naessens

WESTERLO: : Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert (88’ De Schryver), Abrahams (82’ Remmer), Keita, Van Eenoo, Brüls, Buyl, Vetokele (85’ Petrov)

DOELPUNTEN: 13’ Abrahams 0-1, 19’ Abrahams 0-2, 39’ Vetokele 0-3, 44’ Naessens 1-3, 59’ Carvalho Areias 2-3, 66’ Buyl 2-4, 68’ Brüls 2-5, 90’ Tulio 3-5

GELE KAARTEN: 60’ Zolotic, 62’ Van Langendonck, 85’ Van Den Bogaert

SCHEIDSRECHTER: Jordy Vermeire

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio