© Red Bull Racing

Max Verstappen tijdens GP van Brazilië verkozen tot 'Driver of The Day'

Max Verstappen is tijdens de GP van Brazilië door de F1-fans verkozen tot 'Driver of The Day'.

F1journaal.be

Na een ijzersterke race won Max Verstappen niet alleen de Braziliaanse GP, de Nederlander werd door de F1-fans ook nog eens verkozen tot 'Driver of The Day'. Enigszins opmerkelijk is die verkiezing ondanks zijn oververdiende overwinning nochtans wel.

Verstappen reed dan wel een ijzersterke race, dat kan op zijn minst ook gezegd worden van de Spanjaard Carlos Sainz. Sainz startte de race als twintigste en reed vanop de allerlaatste plaats naar het podium.

De Spanjaard kon echter op minder stemmen dan Verstappen rekenen en grijpt dus naast de titel van 'Driver of The Day'. Erger voor Sainz is dat hij zijn allereerste podiumplaats in de Formule 1 niet meteen na de race op het podium mocht vieren.

Sainz kreeg de podiumplaats immers pas nadat Lewis Hamilton bestraft werd en hij zo van de vierde naar de derde plaats mocht opschuiven. De podiumceremonie was dan echter al lang voorbij.

Overzicht winnaars 'Driver of The Day-award':GP van Australië: Valtteri BottasGP van Bahrein: Charles LeclercGP van China: Alexander AlbonGP van Azerbeidzjan: Charles LeclercGP van Spanje: Max VerstappenGP van Monaco: Max VerstappenGP van Canada: Sebastian VettelGP van Frankrijk: Lando NorrisGP van Oostenrijk: Max VerstappenGP van Groot-Brittannië: Charles LeclercGP van Duitsland: Max VerstappenGP van Hongarije: Max VerstappenGP van België: Lando NorrisGP van Italië: Charles LeclercGP van Singapore: Sebastian VettelGP van Rusland: Sebastian VettelGP van Japan: Valtteri BottasGP van Mexico: Max VerstappenGP van de USA: Alexander AlbonGP van Brazilië: Max Verstappen

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws