© AFP

Obama waarschuwt tegenstanders van Trump in presidentsverkiezingen: “Het land is minder revolutionair dan jullie”

Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft de Democratische presidentskandidaten gewaarschuwd dat ze niet te ver naar links mogen afdwalen, als ze een kans willen maken om Donald Trump te kloppen bij de presidentsverkiezingen in november 2020. Obama waarschuwde de kandidaten van zijn Democratische partij om geen onrealistische voorstellen te lanceren, want “de meeste kiezers willen het bestaande systeem niet helemaal omvergooien”.

jvh

Tot op heden kan geen enkele Democratische presidentskandidaat rekenen op de publieke steun van Obama. Er zijn nochtans genoeg opties: 18 Democraten zijn nog in de running om het op te nemen tegen de Republikein Trump. Grote kanshebbers lijken Joe Biden, de voormalige vicepresident van Obama, de senatoren Elizabeth Warren en Bernie Sanders, en Pete Buttigieg, de burgemeester van de stad South Bend in Indiana.

Obama viseerde weliswaar geen specifieke kandidaat of beleidsvoorstel, maar drong er wel op aan dat de kandidaten van zijn partij “aandacht hadden voor belangrijke kwesties zoals gezondheidszorg en immigratie”. “De meeste kiezers hebben niet dezelfde standpunten als bepaalde links-leunende Twitterfeeds of de activistische vleugel van onze partij”, waarschuwde Obama.

Daarmee leek Obama vooral Sanders en Warren te viseren, het duo wordt alom gezien als de meest linkse kandidaten. Zij stelden al verreikende wetswijzigingen voor, zoals de volledige deprivatisering van de gezondheidszorg of het decriminaliseren van illegale immigratie. Maar volgens Obama is het land “minder revolutionair”.

Nu in het nieuws