Aanhangwagen brandt uit op E17, koelbloedige chauffeur kan erger voorkomen

Een aanhangwagen is zaterdagavond zwaar beschadigd geraakt op de E17 richting Gent, ter hoogte van Sint-Niklaas. Een rem van de aanhangwagen was vastgelopen, waardoor er brand ontstond.

bfs

Net voor de afrit Sint-Niklaas centrum merkte de chauffeur van een tuinaannemersbedrijf uit Meer dat er iets niet pluis was aan de aanhangwagen van zijn vrachtwagen. Hij merkte rook en vlammen op en kon de vrachtwagen ter hoogte van de splitsing van de hoofdrijbaan en de zijrijbaan veilig op de pechstrook tot stilstand brengen.

De jonge chauffeur bleef heel koelbloedig. Terwijl zijn vriendin die meereed de brandweer belde, poogde hij eerst om zelf de brand te blussen met een poederblusser. Dat lukte echter niet. Hij besloot dan maar om de graafkraan die op de aanhangwagen stond van de dieplader te rijden en vervolgens de aanhanger los te koppelen van de vrachtwagen die nog maar enkele maanden oud was.

Bij aankomst van de brandweer stonden de banden, enkele leidingen en de bodem van de aanhangwagen reeds in lichterlaaie met heel wat rookontwikkeling tot gevolg. De brandweer kreeg het vuur wel snel onder controle, maar de aanhangwagen raakte wel zwaar beschadigd.

Door het koelbloedige optreden van de chauffeur bleven de graafkraan en de vrachtwagen zelf ongeschonden. Een vastgelopen rem aan de aanhangwagen lag aan de oorzaak van de brand. Het verkeer ondervond tijdelijk lichte hinder.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio