© JEFFREY GAENS

LIERSE KEMPENZONEN - PATRO EISDEN 0-1

Lierse Kempenzonen verslikt zich in ultradefensief Patro Eisden

Een matig Lierse Kempenzonen liep zaterdagavond tegen een defensief Patro Eisden op een zure 0-1 thuisnederlaag. Een doelpunt van Brouwers iets voor het uur besliste een zoutloze avond op het Lisp.

Kurt Guldentops

Lierse Kempenzonen kon in zijn thuismatch tegen Patro Eisden nog steeds niet rekenen op de langdurig afwezigen Emile Samyn, Terry Osei-Bekoe, Youssef Boulaouali en Hannes Smolders. Ook Frederic Frans en Augusto Da Silva waren nog onvoldoende hersteld. Ibrahim Kargbo liet eerder op de week dan weer weten dat er op hem niet meer moest gerekend worden. Ondanks de waslijst afwezigen leefden de Pallieters na de recente 8 op 12 op hoop. Niet onlogisch voerde de sportieve staf na de 2-0 thuiszege tegen Tubeke slechts één wijziging door. Zo kwam de uit schorsing terugkerende Thomas Wils in de plaats van Jonas Vinck.

Stijn Stijnen

Waakzaam zijn voor een uitgekookt Patro Eisden, dat over de op één na minst gepasseerde defensie van de reeks beschikte. Dat was de opdracht. Het leverde een flauwe eerste helft op, waarin de schaarse hoogtepunten zich dan nog veelal voor de dug-out van de bezoekers afspeelden. Daar stond ene Stijn Stijnen de show te stelen. Op het veld bleef de spektakelwaarde pover. Een indraaier van Kindermans, een ogenschijnlijk ongevaarlijke kopbal van Janssen die op de lat viel en een te flauw schot van alweer Kindermans. Dat moet het zowat geweest zijn. Tot Kindermans net voor de pauze een mooie actie opzette, maar Vermeiren een voetlengte te kort kwam om in te schuiven. Een uitsluitend defensief ingesteld Patro Eisden kreeg thuisgoalie Rausin in die eerste 45 minuten niet één keer van dichtbij te zien.

Amper doelkansen

Maar bij de eerste mogelijkheid na de pauze waren het wel de bezoekers die de score openden, toen Brouwers een voorzet van Baeten in één tijd tegen de touwen joeg. Lierse Kempenzonen reageerde nog wel via een kopbal van Vermeiren, maar miste creativiteit om de robuuste Limburgers pijn te doen. De Lierenaars bleven beuken tot het einde, maar kwamen amper tot doelkansen. Al werd Lierse helemaal op het einde nog een strafschop onthouden. En dus kwam er een einde aan het reeksje van vier wedstrijden zonder nederlaag en blijven de Pallieters roemloos onderin hangen.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Delorge (72’ Vinck), Wils, Doumbia, Nelissen, Buyens, Maus, Janssen, Kindermans (68’ Maesen), Van Aerschot (79’ Van der Veken), Vermeiren.

PATRO EISDEN: Belin, Kenne, Renson, Corstjens, Swerten, Carratta, Reuten, Brouwers, Azevedo (90’ Yagan), Baeten (85’ Olaerts), Mombongo (79’ Ogunjimi).

DOELPUNT: 57’ Brouwers 0-1

GELE KAART: 44’ Baeten

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Silvrants.

TOESCHOUWERS: 2.800.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws