© AFP

Verrassende finale op ATP Finals: Stefanos Tsitsipas krijgt Dominic Thiem tegenover zich

Roger Federer zal de ATP Finals niet voor een zevende keer winnen. De Zwitser moest in twee sets zijn meerdere erkennen in Stefanos Tsitsipas: 6-3 en 6-4. De Griek staat zo verrassend in de finale in Londen. Zijn tegenstander daarin wordt Dominic Thiem, die eveneens maar twee sets nodig had tegen titelverdediger Alexander Zverev: 7-5 en 6-3.

Raf Hermans, belga

Roger Federer was op recordjacht, maar struikelde met de finale in zicht. De Zwitser liet maar liefst elf breakpoints onbenut. Tsitsipas had in de eerste set aan één breakpoint, in het tweede game, genoeg om de set naar zich toe te trekken. Federer liet zes kansen liggen om de service van de Griek te breken. De debutant sloeg in de tweede set wel direct weer toe. Federer wist de stand weer gelijk te trekken door in de vierde game, op zijn tiende breakpoint, eindelijk toe te slaan. De Zwitser vierde het uitbundig, maar leverde vervolgens gelijk weer z’n eigen service in. Tsitsipas hield de voorsprong wel vast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Photo News

Thiem verrast Zverev

In de tweede halve finale stond titelverdediger Zverev tegenover Thiem. Voor de Duitser een uitgelezen kans om zijn kansen op een tweede opeenvolgende eindzege gaaf te houden. De eerste set ging gelijk op tot 5-5. Net wanneer een tiebreak onvermijdelijk leek, brak Thiem door de opslag van Zverev. Die herstelde daar niet meer van en gaf al vroege in de tweee set zijn opslag af aan zijn opponent. Thiem kreeg vleugels een maakte het zonder twijfelen af na iets meer dan anderhalf uur tennis.

© AFP

© REUTERS

Meer sportnieuws