© Joris Herregods

Voorlopig geen zichtbare zoekacties naar vermiste Antwerp-fan Ben Vanleene

Ook de komende dagen wordt er volop verder gezocht naar de vermiste Antwerp-fan Ben Vanleene. Voorlopig gebeurt dat zonder zichtbare acties, zo bevestigt de Antwerpse politie. De speurders zijn op zoek naar bijkomende beelden van vorige zondag, om gerichter te kunnen zoeken.

jtp

Het duikteam van de Antwerpse brandweer kamde vrijdag het toekomstige verbindingskanaal tussen het Lobroekdok en het Asiadok uit. Die zoekacties hadden geen succes. “Er moet bekeken worden wanneer de volgende acties zijn”, bevestigde Wouter Bruyns van de Antwerpse politie vrijdag.

“Voorlopig zullen dat geen zichtbare acties zijn. De komende dagen wordt uiteraard wel verder aan het onderzoek gewerkt”, aldus Bruyns. “Mocht er nog iets van bijkomende beelden of andere opsporingsindicaties zijn, zullen we ons daar op focussen.”

Schijnpoort

Ben Vanleene (28) woonde zondag 10 november de match Antwerp-Club Brugge bij. Daarna nam hij de tram en stapte hij af aan de halte Schijnpoort, vlak bij het Sportpaleis. “Om 18.32 uur stapte hij uit het metrostel, om 18.33 uur verliet hij het station”, zo meldt de politie.

Aanvankelijk hadden mensen verklaard dat de jongeman de tram genomen had naar de halte Meir, waar hij in de buurt woont met zijn vriendin. Pas dinsdag werd duidelijk dat Vanleene al aan Schijnpoort was afgestapt.

Vanleene is 1,85 meter lang en is normaal gebouwd. Hij heeft bruine ogen en bruin haar. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een kakigroene korte jas, een donkerblauwe jeans en bruine schoenen. Hij droeg ook een roodwitte Antwerpsjaal.

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Jan Van der Perre

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio