© Dirk Kerstens

Peggy uit ‘Thuis’ opent kunstgalerij voor bekende Vlamingen

Sinds het vertrek van haar personage Peggy in Thuis drie jaar geleden heeft actrice Sally-Jane Van Horenbeeck (48) haar carrière een nieuwe wending gegeven. Samen met haar man, de Nederlandse acteur Robert de la Haye, baat ze in Antwerpen het Thaise restaurant SiamSally uit. Nu doet ze daar nog BV-kunst bovenop.

dvg

In haar restaurant SiamSally kon ze zich al uitleven in één van haar grote passies: koken. Nu breidt Van Horenbeeck haar bezigheden nog verder uit. Naast de zaak opent ze de kunstgalerie ‘Same same but different’, een shop waar ze de werken van haar acterende collega’s zal verkopen. Onder meer Axel Daeseleire, Gène Bervoets en Andrea Croonenberghs hangen er hun kunst op.

“Ik merk dat veel mensen wel geïnteresseerd zijn in kunst, maar niet altijd hun weg vinden naar galerijen”, zegt Van Horenbeeck. “Met ‘Same same but different’ wil ik dus kunst naar de mensen brengen. Kunst kan best toegankelijk én betaalbaar zijn. En in combinatie met het restaurant kunnen we de bezoekers een artistieke totaalervaring bezorgen.”

Leah Thys als model

Wie een schilderij van Axel Daeseleire of een meubelontwerp van Andrea Croonenberghs in huis wil halen, kan vanaf volgende week donderdag terecht bij Van Horenbeeck. Maar de gewezen soapster biedt in haar winkel ook eigen creaties aan. Ze verkoopt er onder meer zelfontworpen keukenschorten.

“Ik vind het belangrijk om met de shop een draagvlak te creëren voor mijn eigen kunstwerken”, zegt Van Horenbeeck. Om de schorten te tonen aan haar klanten, heeft ze zelfs een model gestrikt: Thuis-collega Leah Thys.

De galerij opent donderdag 21 november haar deuren, naast restaurant SiamSally.