© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp blijft ongeslagen na passage bij Leuven Bears

Amper 24 uur na de zware verplaatsing naar Wloclawek in Polen moesten de Antwerp Giants al terug het parket op in Leuven, de ploeg van ex coach Eddy Casteels. Het was pas in het vierde kwart dat de Sinjoren definitief afstand konden nemen. Zo blijven de mannen van Beghin ongeslagen in de competitie. Zondag wacht al de volgende opdracht, uit bij Aalstar.

Ludo Hendrickx

Twee spelers keerden met een blessure terug na de Europese wedstrijd. Hans Van Wijn, die sukkelde met zijn knie, werd door de medische staf wedstrijdfit gekregen. De omgeslagen voet van Viktor Sanders vraagt verdere verzorging. Door het zware programma, vier wedstrijden in zeven dagen, werd er geen risico genomen met de Amerikaanse guard. Ook voor zondag in Aalst blijft Sanders twijfelachtig. Donovan Jack, de nieuwe center van Leuven en overgekomen van Luik, was nog niet speelgerechtigd.

Problemen dus voor de sportieve staff van de Giants die op de guard positie al geen grote weelde hebben door de mindere vormcurve van Luka Rupnic. Luka antwoordde zoals het hoort, op het veld. Coach Beghin had van zijn spelers een reactie gevraagd na de nederlaag in de Champions league. Donkor en Dudzinski werden beloond voor de goede prestaties van de laatste weken met een basisplaats. kapitein Dave, donderdag al goed voor 25p, bedankte en was samen met Owen Klassen de bezieler van de eerste kleine kloof. (16-21) Beide spelers waren verantwoordelijk voor bijna alle rebounds en 16 punten. Toch kon Leuven in extremis nog een 21-21 tussenstand uit de brand slepen na kwart 1.

Hans Van Wijn en Roby Rogiers, tegen zijn ex ploeg, zorgden voor de Antwerpse punten in het tweede wedstrijdgedeelte. Liep het offensief redelijk goed, defensief waren er heel wat meer problemen. De Leuvense schutters kregen teveel vrijheid. Stith en Heath lieten de kansen niet onbenut en met 3 bommen op rij van Robertson stond er opeens 44-36 op het bord. Klassen en Kesteloot konden halfweg de schade nog beperken tot 44-40.

Na de pauze was het meteen weer achtervolgen voor Dudzinski en zijn maats (48-40) Donkor en Kesteloot antwoordden wel met driepunters, maar het duurde toch tot diep in het derde kwart vooraleer de bezoekers onder impuls van Dudzinski, Rupnic en Vanwijn voor een 57-63 bonus konden zorgen.

Met een 62-67 stand begonnen we aan het vierde schuifje. Een onterecht bestrafte zuiver blockshot van Fall Faye gaf de thuisploeg terug energie. De Antwerpse torens waren gelukkig heer in meester in het reboundgebeuren en een sterke Vanwijn bracht 68-77 op het bord met nog 5 minuten te spelen. Bij 70-80 stond de tienpuntenkloof eindelijk op het bord en was de buit binnen.

LEUVEN BEARS : Heath 14, Krotulja 8, Cazalon 10, Delalieux 11, Robertson 22, Despalier 0, Stith 8, Lambrecht 4

ANTWERP GIANTS : Van Den Eynde 3, Klassen 13, Donkor 6, Vanwijn 20, Bleijenbergh 3, Rogiers 4, Kesteloot 13, Dudzinski 13, Fall Faye 7, Rupnik 12

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal