© Isosport

Engvall viert terugkeer met doelpunt

In een oefenwedstrijd achter gesloten deuren in Geel heeft KV Mechelen vanmiddag Genk geklopt met 1-0.

ThSt

De Camargo, Van Damme, Swinkels en Thoelen keken toe vanuit de Geelse tribune en zagen hoe de wederoptredende Gustav Engvall al in de derde minuut de enige treffer van de wedstrijd maakte. Bediend door Bijker draaide de Zweed makkelijk weg bij Screciu en legde hij de bal beheerst binnen. Een mooie binnenkomer voor de man die meer dan drie maanden out was met een knieblessure.

Bij het team van interimcoach Domenico Oliveri kon alleen Odey voor rust voor gevaar zorgen. Het duo Boni - De Bie hield de zaakjes achterin goed onder controle. Vanlerberghe knalde de beste kans op de 0-2 onbesuisd over na een knappe slalom door de Genkse defensie. Na de rust werd Genk dreigender. Paintsil knalde iets voor het uur op de paal. Ex-KV jeugdproduct Saibari dwong Castro in het slotkwartier tot een mooie save. Ondanks de Genkse druk en de vele wissels hield een jong KV stand tot het laatste fluitsignaal. Coach Wouter Vrancken begint zijn nieuwe lange termijn project bij KV met een mooie oefenzege tegen de regerend landskampioen.

KV MECHELEN: Castro – Van Cleemput (46’ Van Hoorenbeeck),Boni, De Bie, Bijker – Kaya (46’ Hairemans), Vanlerberghe (60’ Zeroual), Corryn (46’ Schoofs) , Tainmont (70’ Van Keilegom) – Engvall (60’ Coveliers), Togui (70’ Quatvlieg)

GENK: Bastiaens – Maehle (46’ De Norre), Dewaest (46’ Adewoye), Screciu (89’ Didden), Borges – Wouters, Heynen (65’ Saibari) – Paintsil, Piotrowski, Bongonda - Odey

DOELPUNTEN: 3’ Engvall 1-0

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws