Baas ’t Keteltje blijft nog een maand in de gevangenis

Foto: Kioni Papadopoulos

Baas ’t Keteltje blijft nog een maand in de gevangenis

Print
Antwerpen -

De zaakvoerder van het beruchte café ’t Keteltje in de Oudemansstraat in Antwerpen blijft nog een maand in de cel. De raadkamer bevestigde vandaag de aanhouding van Nicky T.

“De raadkamer heeft de aanhouding van mijn cliënt bevestigd”, was al wat advocaat Xavier Potvin vrijdag kwijt wilde. “We zullen bekijken of we in beroep gaan tegen de beslissing.” Zijn cliënt Nicky T. zit sinds vorig weekend in de cel als verdachte van het houden van een huis van ontucht, onder meer ten aanzien van kwetsbare personen.

T. is (samen met zijn vader) de zaakvoerder van café ’t Keteltje in de Oudemansstraat in het Schipperskwartier in Antwerpen. Een café met een jarenlange reputatie. De zaak zou gelden als uitvalsbasis voor vooral Nigeriaanse prostituees die er klanten oppikken. “De uitbater zou dat mogelijk faciliteren”, stelt het parket. Het ‘afwerken’ van de klanten gebeurde volgens onze informatie in twee studio's in de buurt van het café, onder meer op Kipdorp.

Zaakvoerder T. ontkent dat hij wist wat er gebeurde. Volgens hem zijn zowel de Nigeriaanse vrouwen als hun mannelijke klanten gewoon bezoekers van zijn café en heeft hij verder niets te maken met wat ze nadien doen. Speurders en parket zien dat anders en dus zit T. in de gevangenis voor feiten waarop een maximumstraf van vijftien jaar staat.

Café ’t Keteltje werd de afgelopen jaren al verschillende keren tijdelijk gesloten voor gelijkaardige feiten. Ook nu blijft de zaak voorlopig verzegeld.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio