Zoekactie naar vermiste Ben Vanleene gestaakt: Antwerp-fan nog niet gevonden

In het toekomstige verbindingskanaal tussen het Lobroekdok en het Asiadok, aan de Slachthuislaan, werd vrijdag verder gezocht naar de vermiste Ben Vanleene (28). Het duikteam van de Antwerpse brandweer kamde een hele dag het kanaal uit.

dvd

Antwerpsupporter Ben Vanleene was zondag naar de match tegen Club Brugge gaan kijken. Daarna nam hij met kameraden de tram naar huis, maar daar kwam hij nooit aan. Om 18.32u stapte hij uit de tram aan halte Schijnpoort, om 18.33u verliet hij het station.

De politie houdt er sterk rekening mee dat de 28-jarige Ben in het water terechtkwam. Eerder werden de straten en hangars rond het Lobroekdok al uitgekamd en werd er met een sonarboot gezocht.

Vrijdagochtend startte een nieuwe zoekactie met duikers van de brandweer. Zij kammen de nieuwe waterpartij tussen het Lobroekdok en het Asiadok uit die op termijn de verbinding moet vormen tussen beide dokken. Een hypothese is dat Vanleene daar in het water viel.

In de voormiddag werd een eerste fase afgerond. Die bleek negatief. Ook in de namiddag had de zoekactie geen succes. Iets voor half zes werd de zoekactie gestaakt. “Wanneer de volgende acties zijn, moet nog bekeken worden”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Tips mogen blijven doorgegeven worden op 0800/30.300.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio