© BELGA

Officieel: Wouter Vrancken blijft bij KV Mechelen en tekent verbeterd contract

Wouter Vrancken blijft KV Mechelen trouw. De coach, die eerder deze week kort in de belangstelling stond bij KRC Genk, ondertekende afgelopen nacht een nieuw (en verbeterd) contract bij KV Mechelen.

ThSt

De onderhandelingen tussen het clubbestuur en zijn succestrainer liepen door tot in de late uurtjes. Pas na middernacht werd er een akkoord gevonden. Vrancken blijft wel een contract van onbepaalde duur behouden maar naast een loonsverhoging ging ook zijn opstapclausule en de eventuele ontslagpremie fors omhoog. Zowel de club als de coach krijgt nu dus een grotere financiële compensatie als er ooit een einde komt aan de samenwerking. Over een grotere inspraak in het sportieve beleid zijn er geen nieuwe afspraken gemaakt.

“Kandidaat op de long-, de short- of welke lijst dan ook, het was het signaal om met onze coach rond de tafel te gaan zitten. Nu klinken we met hem op een samenwerking die kadert in ons langetermijnsplan”, zo zegt clubeigenaar Dieter Penninckx.

“Wouter heeft geweldig werk verricht. Kampioen in 1B, bekerwinnaar en de gedeelde derde plaats na de heenronde in 1A, je moet het maar doen. Daarnaast is hij zeer loyaal tegenover de club. Hij was de eerste om ongeacht 1B of 1A bij KV Mechelen zijn contract te verlengen. We gaan in het kader van onze langetermijnsvisie (KVM stelde eerder het plan KVM 2025 voor, nvdr) absoluut verder met Wouter.”

Pittig detail: vandaag om 11u30 speelde Vrancken met KV Mechelen in Geel een oefenmatch tegen KRC Genk. Malinwa won met 1-0.

LEES OOK. Wouter Vrancken valt af van kandidatenlijstje Genk, ook Bernd Storck behoort niet tot top drie

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws