© rr

‘Nieuwe oud-strijders’ herdenken oorlogsslachtoffers op zondag 17 november

Drie inwoners van Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) organiseren op zondag 17 november een herdenkingsplechtigheid voor de gesneuvelden van alle oorlogen, en in het bijzonder die van de Tweede Wereldoorlog. Ze nemen de fakkel over van de vereniging van oud-strijders die de herdenking tot en met vorig jaar organiseerde.

svds

Op 11 november 2018, precies honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog, organiseerde de vereniging van oud-strijders 1940-1945 uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver de herdenkingsplechtigheid voor de laatste keer. “Maar wij vinden dat dit niet verloren mag gaan en dat alle slachtoffers van iedere oorlog herdacht moeten blijven worden”, zeggen Wim Van Engeland, Peter Serneels en John De Decker. Onder de noemer ‘de nieuwe oud-strijders’ nemen zij vanaf dit jaar de organisatie van de plechtigheid op zich.

“Ook de jongere generaties moeten herinnerd worden aan de verschillende oorlogen”, klinkt het. “Wij hebben er daarom bewust voor gekozen om de herdenking op zondag 17 november te houden, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. We hebben ook de verschillende verenigingen aangeschreven en gevraagd om een delegatie af te vaardigen. Er zullen ook militairen van de land-, lucht- en zeemacht aanwezig zijn.”

Om 11u is er een misviering in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Daarna volgt de plechtigheid waarbij de burgemeester en een delegatie van het schepencollege aanwezig zal zijn om een bloemenkrans neer te leggen bij het oorlogsmonument aan de kerk. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio