© ATV

Twee minderjarigen gearresteerd na geval van slagen en verwondingen aan Merksemse school

Nadat een 13-jarige leerlinge van het Stedelijk Lyceum Merksem vorige week vrijdag in elkaar werd gestampt, arresteerde de Antwerpse politie donderdag twee meisjes van 13 en 12 jaar. Ze werden voorgeleid op het parket. De twee meisjes mochten beschikken, maar kregen strenge voorwaarden opgelegd.

jtp

LEES OOK: “Lichamelijke schade valt mee, maar geestelijk is ze helemaal kapot”

De Antwerpse politie noemt de feiten van vorige week vrijdag ernstig. De 13-jarige Lindsai stapte na school naar de tramhalte. Daar werd ze opgewacht door onder meer twee meisjes, met wie ze eerder die dag woorden gehad had.

Lindsai werd vervolgens uitgescholden, aan de haren getrokken en geslagen met kneuzingen en een hersenschudding als gevolg. De aanval werd gefilmd en verspreid via de sociale media.

Niet voor jeugdrechter

De ouders van Lindsai deden op 11 november aangifte bij de politie van Brasschaat. Een dag later werd het onderzoek overgedragen aan de cel jongerencriminaliteit van de Antwerpse politie. Die bekeek en analyseerde alle beschikbare beelden. “Het onderzoek resulteerde vandaag (donderdag, nvdr.) in de arrestatie van twee meisjes, eentje van 12 en eentje van 13 jaar”, aldus de politie.

In het kader van het nieuwe jeugddelinquentierecht werden ze donderdag voorgeleid bij het Antwerpse parket. Na een uitvoerig gesprek kregen de twee meisjes strenge voorwaarden opgelegd, onder meer een contactverbod met het slachtoffer, en mochten ze beschikken.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio