Bestuurder onder invloed van de baan geplukt

Archiefbeeld Foto: rr

Bestuurder onder invloed van de baan geplukt

Print
Arendonk / Ravels -

Agenten van de lokale politie Kempen Noord-Oost hebben woensdagnamiddag in Poppel (Ravels) een autobestuurder betrapt onder invloed van drugs. In Arendonk liep een bestuurder zonder rijbewijs tegen de lamp. Beide chauffeurs waren niet aan hun proefstuk toe.

De man die in Poppel werd betrapt liep al eerder tegen de lamp toen hij reed onder invloed van drugs. Het gaat om een twintiger met een cannabisverslaving. “Ook woensdag testte hij positief op drugs in het verkeer. Het is al de vijfde keer in enkele maanden dat hij betrapt wordt”, vertelt Ward Vanhees, woordvoerder van de lokale politie Kempen Noord-Oost. Ook als woensdag werd een 20-jarige man uit Arendonk voor de tweede maal in drie dagen betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

“Hij had zonder toestemming de auto van zijn moeder geleend”, zegt de politiewoordvoerder. “De man liep begin deze week een eerste keer tegen de lamp. Tijdens een verkeerscontrole bleek dat hij niet over een rijbewijs beschikt. Woensdag heeft hij dan opnieuw de auto van zijn moeder genomen zonder haar medeweten.”

De verkeersploeg van politie Kempen Noord-Oost zag hem per toeval rijden en herkende de man omdat ze hem een paar dagen eerder al uit het verkeer hadden gehaald. “De man reed de E34 op. Daar kon hij aan de kant worden gezet. Het betreft een jongeman die nooit een rijbewijs heeft gehaald, maar dat houdt hem duidelijk niet tegen om rond te rijden met de auto van zijn moeder. De wagen werd aan de vrouw terugbezorgd.” De jongeman mag het binnenkort uitleggen aan de politierechter.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio