© VUM

Drie verdachten opgepakt van inbraak op Mols bedrijventerrein

De politiezone Balen-Dessel-Mol heeft vorige zondag drie verdachten opgepakt voor een inbraak aan het bedrijventerrein Verlipack in Mol. Twee mannen zijn door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden onder elektronisch toezicht, een vrouw is vrijgelaten onder voorwaarden.

dvd

Alerte omstaanders maakten zondagochtend melding van een verdachte situatie aan een van de bedrijven langs de Emiel Becquartlaan in Mol. Een interventieploeg van politiezone Balen-Dessel-Mol kwam kort na de melding ter plaatse. Daarop vluchtten de inbrekers weg met een auto.

“Bij de inbraak werden heel wat vernielingen aangericht in de showroom en in het magazijn van het bedrijf”, zegt het parket in een persbericht. “Er werd bijvoorbeeld een vorkheftruck uit het magazijn gebruikt en een brandblusser leeggespoten. De dieven hadden het gemunt op onder andere computerschermen, laptops, schilderijen, jassen, een wandklok en bestek.”

Elektronisch toezicht

De auto, met aan het stuur een 38-jarige vrouw, werd onderschept in Mol-Gompel. Het verdere onderzoek leidde naar een 28-jarige man en een 33-jarige man uit Mol. “Zij zouden de inbraak gepleegd hebben, de vrouw zou bij het vervoer van de buit geholpen hebben”, aldus het parket. “De twee mannen werden in de loop van zondag gearresteerd na de melding van een alerte buschauffeur.”

De drie verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden, de mannen werden aangehouden onder de modaliteiten van elektronisch toezicht. Ze verschijnen morgen voor de raadkamer in Turnhout.

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio