© BELGA

© VRT

1 / 2

Stoomboot van Sint meert aan in Antwerpen: hier moet je zaterdag zijn

De Sint en zijn gevolg hebben koers gezet naar Antwerpen. De stoomboot van de goedheilig man meert vandaag, zaterdag, aan op het Eilandje. Presentator en goede vriend van de Sint, Bart Peeters, zal de delegatie uit Spanje verwelkomen, samen met Antwerps burgemeester Bart De Wever. Of alle kinderen ook dit jaar braaf zijn geweest, krijgen we te horen aan het MAS waar de Sint iedereen toespreekt. Bekijk de gedetailleerde planning om te weten waar je de Sint best opwacht.

il

De boot van Sinterklaas meert aan aan het Verbindingsdok-Westkaai. De Sint wordt er rond 13.45u verwelkomd door burgemeester Bart De Wever en Bart Peeters.

Van het Verbindingsdok-Westkaai gaat de Sint met zijn gezelschap in stoet via de Napoleonkaai, Nassaubrug en Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats. Daar zal hij de aanwezige kinderen begroeten rond 14.45u.

Alles zal te volgen zijn op een groot scherm op de Hanzestedenplaats. Voor dove en slechthorende kindjes zal een doventolk het hele gebeuren in Vlaamse gebarentaal tolken op de Hanzestedenplaats.

Wandelroutes en bereikbaarheid

De wandelroute van de stoet is op de dag van de intrede voorbehouden voor de stoet en de wachtende kinderen. Er zijn twee wandelroutes van het Verbindingsdok-Westkaai naar de Hanzestedenplaats. Kijklustigen kunnen de gemakkelijkste en snelste route kiezen om zo weinig mogelijk van het spektakel te missen.

• route 1: Verbindingsdok-Westkaai – Amsterdamstraat – Bataviastraat – Sint-Laureiskaai – Tavernierkaai - Sint-Aldegondiskaai – Hanzestedenplaats

• route 2: Verbindingsdok-Westkaai – Londenbrug – Verbindinsgdok-Oostkaai – Napoleonkaai – Entrepotkaai – Godefriduskaai – Hanzestedenplaats

Bezoekers kunnen op de Londenbrug gaan staan om de boot goed te zien aankomen, maar ze moeten deze vrijmaken om de boot van de Sint te laten passeren.

Alle info en een plannetje staan op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Bezoekers moeten rekening houden met de verscheidene werven in de stad. Om alles goed te plannen kijk je best op de website www.slimnaarantwerpen.be.

Rechtstreekse tv-uitzending

Wie de intrede van de Sint niet in Antwerpen kan bijwonen, kan alles live bekijken op Eén en Ketnet op zaterdag vanaf 13.30u. Er zijn nog herhalingen op Ketnet waaronder één die getolkt zal worden in Vlaamse gebarentaal.

Programma

Het feest begint ter plaatse al om 13u. Ketnet-wrappers Sien en Sander leiden alles ter plaatse in goede banen. Ook Kaatje en haar vriendjes zijn van de partij.

• 13u: start animatie op het podium op de Hanzestedenplaats

o 13u: Biba & Loeba

o 13.30u: KetnetBand

• 13.30u: aankomst van de boot en start van de rechtstreekse tv-uitzending

• 13.45u: verwelkoming en stoet via de Napoleonkaai, Nassaubrug en Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats

• 14.30u: aankomst op de Hanzestedenplaats en begroeting

• 15u: einde van de live-uitzending

Nieuwe tv-reeks

De Sint brengt dit jaar ook een gloednieuw seizoen van de televisiereeks ‘Dag Sinterklaas’ mee, die zaterdag van start gaat. Elke aflevering begint met een brief van een kind dat zich een vraag stelt over de Sint, die trouwens een verjongingskuur onderging om in topvorm te zijn voor de reeks. Aan de hand van alledaagse en tegelijk grappige situaties uit het leven van Sinterklaas, Zwarte Piet en hun entourage wordt telkens het antwoord op de vraag duidelijk.

Dit zijn de allereerste beelden van gloednieuwe reeks ‘Dag Sinterklaas’.

MEER OVER DOEN!-tips Antwerpen

Tips om te Doen!