Meer dan veertig Antwerpsupporters naar rechtbank voor rellen na match tegen Eupen

42 Antwerpsupporters zijn verwezen naar de correctionele rechtbank voor hun rol in de rellen na de misgelopen promotie in 2016. Na een thuiswedstrijd tegen Eupen liep het toen volledig uit de hand in en rond het Bosuilstadion.

sare

Antwerp miste dat seizoen op een haar na de promotie naar de hoogste voetbalklasse en dat leidde tot enorme frustraties. Na het laatste fluitsignaal trokken tientallen supporters de straten rond het Bosuilstadion in en richtten ze voor een miljoen euro aan vernielingen aan.

Van de betrokken relschoppers worden er nu 42 naar de correctionele rechtbank verwezen. Ze staan terecht voor het vernielen van politievoertuigen (een combi werd in brand gestoken, zie foto), gewapende weerspannigheid, opzettelijke slagen aan politiemensen, het vernielen van straatmeubilair en het verminken van een aantal sierboompjes.

Rellenfonds

De meeste schade werd eerder al vergoed met verzekeringsgeld, maar voor de schade aan voortuintjes, brievenbussen en autospiegels konden de bewoners niet terecht bij de verzekeringsinstanties.

Zestien bewoners dienden daarop een schadedossier in bij de stad. Zeven klachten werden ontvankelijk verklaard. Die bewoners kregen alles bij elkaar 8.000 euro uitbetaald uit het rellenfonds. Op het openbaar domein was er ook nog onverzekerde schade voor 1.200 euro.

De beklaagden riskeren op te moeten draaien voor die kosten en kijken mogelijk ook tegen celstraffen aan.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio