© Joren De Weerdt

Man aangereden na bezoek aan La Rocca: 2,5 jaar effectief

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Ouzhan O. uit Hoboken veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan de helft effectief. De man stond terecht omdat hij eind juni een man had aangereden na een avondje stappen in dancing La Rocca in Lier. Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van moordpoging. De rechtbank veegde die betichting van tafel en herkwalificeerde de feiten naar poging doodslag.

tdk

Eind juni werd Antwerpenaar Mamadou B. (21) door de portiers van dancing La Rocca buitengezet. Op de parking ontstond er korte tijd later wat tumult tussen B. en drie mannen die ook net wilden vertrekken. Mamadou stapte uiteindelijk te voet weg richting Duwijckstraat.

Ouzhan O., een van de drie mannen met wie Mamadou het aan de stok had gekregen op de parking, zag hem lopen vanuit zijn auto. Volgens het Openbaar Ministerie begon O. te versnellen en reed hij het slachtoffer bewust aan. Het slachtoffer belandde op de motorkap en viel dan op de grond. Ouzhan en zijn kompanen lieten het slachtoffer achter en sloegen op de vlucht. De aanklager eiste tien jaar cel.

“Overdreven”

De verdediging van de Hobokenaar vond de tien jaar cel die gevorderd werd, fel overdreven. “Dit is geen moordpoging maar puur haantjesgedrag. Uit de beelden van de bewakingscamera’s blijkt ook dat mijn cliënt zeker niet aan hoge snelheid heeft gereden”, pleitte advocaat Frédéric Thiebaut.

Ouzhan gaf zich drie dagen na het voorval aan bij de politie en zit sindsdien in voorhechtenis. Slachtoffer Mamadou B. woonde het proces bij en kan zich niet veel meer herinneren van de feiten. “Wat ik nog het allerergste vind, is dat die mannen gewoon zijn doorgereden. Ik had dood kunnen zijn. Ze hebben zelfs geen ziekenwagen gebeld.”

Rechter Jessica Bourlet vond de voorbedachtheid niet bewezen, maar zei wel dat het een klein mirakel is dat het slachtoffer de aanrijding heeft overleefd.

Ouzhan O. werd uiteindelijk veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan de helft effectief. Aan het slachtoffer werd al een voorlopige schadevergoeding van 3.000 euro toegekend.MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio