© Photo News

Blijft Conner Rousseau in Vlaams Parlement zetelen? Fractie vraagt uitzondering tegen eigen regel voor sp.a-voorzitter

Conner Rousseau moet zijn zitje in het Vlaams Parlement niet inleveren wanneer hij op 14 december officieel sp.a-voorzitter wordt. Dat zou nochtans moeten volgens de decumulregels binnen zijn partij, maar op vraag van zijn fractie lijkt hij een uitzondering te krijgen. Dat schrijft De Morgen.

gjs

De regels bij sp.a zijn duidelijk: één persoon, één mandaat. Voor Rousseau zou dat concreet betekenen dat hij zijn zitje in het Vlaams Parlement moet opgeven wanneer hij op 14 december officieel benoemd wordt tot voorzitter van de socialisten.

De fractie in dat Vlaams Parlement ziet Rousseau niet graag verdwijnen en vraagt daarom een uitzondering. “Hij verdient dat als voorzitter”, zegt Maxim Veys, collega-parlementslid van sp.a, in De Morgen. “We hebben het intern besproken en de fractie heeft het hem gevraagd.”

Of de uitzondering toegestaan wordt, zal maandag besproken worden op het partijbureau. Het is duidelijk dat Rousseau geen fractieleider zal blijven. Daarvoor wordt vooral gekeken naar Bruno Tobback.