© NBC

Is ‘Friends’-reünie eindelijk in zicht?

Een foto op Instagram, een niet al te subtiele hint op een talkshow, … De voormalige cast van de populaire sitcom Friends doet al even uitschijnen dat een reünie in de maak is. Nu blijkt dat streamingdienst HBO Max samenzit met de zes acteurs om het plan concreet te maken.

dewo

Fans smeken al jaren om een vervolg op de avonturen van de zes vrienden in New York. Ross, Rachel, Monica, Phoebe, Chandler en Joey namen afscheid van hun kijkers op 6 mei 2004. Toen werd de laatste aflevering – toepasselijk The last one geheten – uitgezonden. Zowel de acteurs als bedenkers David Crane en Marta Kauffman hielden in de jaren daarna de boot af voor een vervolg.

Maar de 25ste verjaardag van de reeks zette één en ander in gang. Er zouden plannen gesmeed worden voor een reünie in de vorm van een eenmalige special, in samenwerking met de streamingdienst HBO Max. Dat is tegelijk het platform waar de volledige tien seizoenen van Friends op terecht zullen komen nadat ze eind dit jaar van Netflix worden gehaald. HBO Max wordt in mei volgend jaar gelanceerd, dus vroeger moeten we de special niet verwachten. Volgens verschillende bronnen is de deal ook nog lang niet rond.

Een verhaal met veel vraagtekens dus. Er zitten alvast genoeg mensen te wachten op meer Friends. Jennifer Aniston, Rachel in de reeks, postte een tijdje geleden een foto op Instagram: de hoofdcast herenigd bij Courteney Cox, alias Monica, thuis. Het werd al snel een van de meest gelikete posts en deed de fans smachten naar meer. Ook in de talkshow van Ellen DeGeneres hintte Aniston naar een reünie, hetzij op een erg vage manier. HBO Max wilde niet reageren.

© REUTERS