© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen verwelkomt Kanu op training, geen straf voor Gyselinckx en Frans

Goed nieuws voor Lierse Kempenzonen. Zo besliste de Geschillencommissie gisteren zowel coach Dirk Gyselinckx als aanvoerder Fréderic Frans geen straf op te leggen voor hun uitsluiting in de tumultueuze match bij Olympic Charleroi. Daarnaast verscheen met Kanu (ex-Anderlecht) een nieuwe én bekende naam op het trainingsveld.

kugu

Gyselinckx kreeg aanvankelijk drie weken verbod in de neutrale zone gepresenteerd, terwijl Frans twee matchen zou moeten brommen. Op basis van een sterke verdediging inclusief videobeelden werden beide Pallieters nu dus vrijgesproken. Volgende woensdag worden de club opnieuw op het matje geroepen, nadat scheidsrechter Nicolas Baton in zijn verslag gewag maakte van racistische gezangen door de fans van de Pallieters.

Lierse Kempenzonen verwelkomde gisteren overigens Rubenilson dos Santos da Rocha op training, die met de voebalnaam Kanu door het leven gaat. De offensieve Braziliaan werd in 2009 door Anderlecht naar ons land gehaald en kwam in België ook nog voor Cercle Brugge en Kortrijk uit. Kanu zit momenteel zonder club en hoopt zijn carrière terug op de rails te krijgen.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws