© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Derde opeenvolgende nederlaag voor Giants in Champions League on the road

Geen eerste zege on the road voor Telenet Giants Antwerp in de Champions League. Een zwak eerste kwart lag aan de basis van de nederlaag. Voor de derde keer op een rij waren er kansen on the road, maar evenveel keer bleven de Sinjoren echter met lege handen achter. Met 1 op 5 is de vierde plaats en dus kwalificatie voor de 1/8ste finales ver weg. De selectie van coach Christophe Beghin staat laatste in poule B. Het speelde wel driemaal op verplaatsing. Volgende week dinsdag winst in de Lotto Arena tegen het Franse Pau-Orthez is wel een must. Het werd 80-71.

Patrick Ceulemans

Twee Antwerpse fans zagen in de met 4.200 toeschouwers gevulde Hala Mtrzow de fans van Anwil Wloclawek een helse sfeer ontwikkelen. De Giants waren blijkbaar onder de indruk en misten volledig hun start. Rick Ledo met driepunters en Chare Sim en Tony Wroten stuwden de Polen snel naar een 11-0 bonus. Vic Sanders en Dave Dudzinski met bommen beperkten de schade en na 17-5 was na een 0-8 tussenspurt de aansluiting een feit. Gemiste vrijworpen en trage defense vormden waar de basis van een Poolse uitloper: 23-14 en 28-17 na het eerste kwart.

Ook in het begin van het tweede schuifje was het kapitein Dave Dudzinski die zijn team op sleeptouw nam. Ook Hans Vanwijn scoorde maar na 31-26 schakelde Wloclawek, ondanks een technische fout voor Tony Wroten, weer een versnelling hoger. Het vizier stond tevens niet scherp bij de Giants. Vele gemiste vrijworpen en vrijworpen waren het gevolg. De defense was nu wel scherper, het derde schuifje was nipt (16-17) voor de Metropoolploeg maar een slechte shotselectie (3 op 21 driepunters, 7 op 14 vrijworpen) verhinderden, ondanks dominantie in de rebound (19-27) een remonte. Wloclawek trok dan ook de rust in met een verdiende 44-34 voorsprong.

Telenet Giants Antwerp kwam echter scherp uit de kleedkamer. Met Vic Sanders op de guard en Ibrahima Fall Faye op de center forceerde het een sterke start. Dave Duzinski ging heerlijk op zijn elan door en Vincent Kesteloot scoorde met een bom. Na een 3-12 tussenspurt flikkerde er een 47-47 tussenstand op het scorebord. Vincent Kesteloot bracht de Sinjoren bij 54-55 voor de eerste keer aan de leiding. In het slot van het derde kwart ging het echter toch nog mis. Wloclawek strafte Antwerpse balverliezen immers efficiënt af: 61-55.

In het slotkwart hielden Dennis Donkor en Luka Rupnik met driepunters Telenet Antwerp Giants in het spoor van Wloclawek: 63-61 en 68-65. De Poolse kampioen bleef in een felle kamp domineren en Tony Wroten zorgde mee voor 71-65. Kolos Szymon Szewczyk scoorde op 1 minuut van het einde en lukte ook zijn bonus vrijworp: 76-69. De Antwerpse driepunters gingen naast en Anwil Wloclawek liet de belangrijke thuiszege in een heerlijk sfeertje niet meer ontsnappen.

Anwil Wloclawek: Dowe 6, Ledo 17, Simon 17, Wroten 17, Sulima 0, Karolak 0, Jones 3, Freimanis 10, Sokolowski 2, Milovanovic 0, Szewczyk 8

Telenet Giants Antwerp: Klassen 1, Vanwijn 6, Sanders 11, Bleijenberg 0, Rogiers 1, Kesteloot 11, Dudzinski 21, Fall Faye 7, Donkor 7, Rupnik

Kwarts: 28-17, 16-17, 17-21, 19-16

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal