© Hans Lucas

Drugsdealer loopt tegen de lamp tijdens banale controle

Een 24-jarige man uit Mechelen hangt een celstraf van achttien maanden boven het hoofd voor het bezit en handel in drugs. Bij een huiszoeking trof de politie 85 gram cocaïne aan.

tdk

De politie controleerde eind augustus een groepje jongeren in Mechelen. Een van hen, Yassin Y., bleek meer dan 1.000 euro en drie gsm’s op zak te hebben. Omdat hij geen deftige uitleg kon geven voor die zaken werd overgegaan tot een huiszoeking. “Daarbij werd 85 gram cocaïne, nog eens 1.395 euro en verpakkingsmateriaal voor cocaïne aangetroffen. Ook in de auto van zijn vader trof de politie cocaïne aan”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem. “Yassin Y. gaf snel toe dat hij een handeltje in cocaïne had, maar zei wel dat hij nog maar enkele weken bezig was. Iets wat wij moeilijk kunnen geloven omdat hij toch al heel wat afnemers had.”

Tegen Yassin werd achttien maanden cel en een boete van 8.000 euro gevorderd. Advocate Sylke Vankeerberghen vroeg om haar cliënt een werkstraf op te leggen. “De man heeft geen diploma, maar heeft wel altijd gewerkt. Al van zijn zestiende. Eigenlijk heeft hij nooit iets tekort gehad. Tot zijn wagen zwaar beschadigd raakte bij een ongeval, hij geldboetes binnenkreeg en bovendien zijn werk verloor. Dan is de lokroep van het snel geld verdienen gekomen en is hij begonnen met het dealen van drugs. Een foute keuze, dat beseft hij nu ook”, pleitte ze. “Hij zat een tijdje in de cel en, wat veel erger is, hij is door deze zaak ook het respect van zijn ouders kwijt.”

De rechtbank doet op 11 december uitspraak.

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio