© BELGAIMAGE

Waasland-Beveren reageert op stamnummerkwestie KSK Beveren: “Onjuiste informatie”

KSK Beveren heeft woensdag de buren uit Waasland-Beveren voor de rechter gedaagd met als doel stamnummer 2300 terug te winnen. Waasland-Beveren reageerde dezelfde dag nog: “De club benadrukt dat zij het proces binnen de rechtbank zal voeren en niet in de media. De onjuiste informatie die wordt verspreid, is de club echter genoodzaakt te reageren.”

tsfn

LEES OOK. KSK Beveren daagt Waasland-Beveren voor de rechtbank in strijd voor stamnummer

KSK Beveren zette woensdag de hele zaak in gang. In een persbericht verklaarde de club, die in 2010 fusioneerde met Red Star Waasland wegens financiële en sportieve problemen, dat het recht heeft op het stamnummer 2300. KSK Beveren is onder dat stamnummer wel blijven bestaan in de vorm van een vrouwenteam, maar de volledige werking van de fusieclub (1A-club Waasland-Beveren, red.) is verder gegaan onder stamnummer 4068.

“We wensen ons glorierijke verleden te laten herleven door ook herenvoetbal en jeugdvoetbal te spelen onder haar befaamde stamnummer 2300. Daarom hebben we Waasland-Beveren gedagvaard bij de Ondernemingsrechtbank in Dendermonde”, klinkt het bij KSK Beveren.

“Onjuiste informatie”

In een formeel bericht op de clubwebsite geeft Waasland-Beveren toelichting: “De discussie tussen beide verenigingen gaat inderdaad terug op een overeenkomst die dateert van 2011. Daarin engageerden wij ons om het gros van de zware financiële schulden voor onze rekening te nemen”, gaat Waasland-Beveren verder. “KSK Beveren vergeet evenwel dat indien het schuldenvrij was, het zichzelf zou ontbinden. Bovendien zou Waasland-Beveren in dat geval de damesploeg overnemen en zou stamnummer 2300 van KSK Beveren ingeleverd worden bij de Belgische voetbalbond.”

Waasland-Beveren zegt nooit aan de voetbalbond (KBVB) gevraagd te hebben om stamnummer 2300 te schrappen, maar enkel om het te laten inleveren. De club betreurt naar eigen zeggen dat “KSK Beveren onder de betreffende overeenkomst van 2011 probeert uit te komen door tal van onjuistheden de wereld in te sturen.”

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws