© Nike

Nike stelt exclusieve sneaker in samenwerking met Dior voor

Nike en Dior kondigden in november aan dat ze samen aan een sneaker werkten. De eerste beelden van het resultaat daarvan werden nu vrijgegeven.

flb

Het Franse modehuis Dior en de Amerikaanse sportgigant Nike werkten samen aan een exclusieve sneaker, meer bepaald het Jordan Air 1-model in een grijze uitvoering of 'Dior Grey'. Wat het design betreft, werd gebruik gemaakt van de monogramprint van het Franse modehuis om het swoosh-logo mee vorm te geven. De sneaker werd zopas voorgesteld tijdens de pre-fall 2020 show van Dior op Art Basel in Miami.

Dat de twee grootheden de handen in elkaar slaan, komt niet geheel als een verrassing. In 2017 deelde Kris Van Assche, de toenmalig creatief directeur van de mannenlijn bij Dior, op Instagram een afbeelding met het logo van de twee merken erin verwerkt en met de titel ‘Just do Dior’. Ook huidig creatief directeur Kim Jones is fan van het Amerikaanse sportmerk en dus werd er al een tijdje over een samenwerking gespeculeerd.

Verwacht wordt dat de sneaker in april 2020 op de markt zal komen en inmiddels circuleert ook al het bedrag van 1.800 euro per paar. Het zal namelijk om een limited edition gaan, maar om hoeveel exemplaren het exact zal gaan valt nog af te wachten.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty