© Dirk Vertommen

Wél op longlist maar niet op shortlist: Wouter Vrancken geen topkandidaat bij KRC Genk

Genk heeft zijn top 3 van kandidaten om Felice Mazzu op te volgen klaar. De naam van Wouter Vrancken staat daar niet op. KRC Genk polste dinsdag wel degelijk bij de makelaar van Vrancken toen het zijn longlist afliep, maar Vrancken heeft de uiteindelijke selectie niet gehaald.

Thomas Standaert, Marnik Geukens

“Genk heeft mijn makelaar gecontacteerd”, bevestigde Vrancken ons woensdagmiddag na de training op KV Mechelen. “Persoonlijk heb ik nog niets van Genk gehoord. Ik weet dus niet of ik de enige ben die gepolst is geweest en ik weet ook niet of ik kandidaat nummer één, twee, drie of vijf ben.”

Later op de middag bleek dat Vrancken niet tot de topkandidaten behoort. De Mechelse coach en zijn zaakwaarnemer grepen de interesse van Genk wel aan om een poging te doen om het contract van Vrancken bij KV te laten opwaarderen. Zijn huidige contract werd ondertekend, vóór er zekerheid was over dat de club in 1A mocht starten. Daarnaast is zijn lopende contract ook van onbepaalde duur, waardoor de coach en de club in theorie relatief makkelijk (en goedkoop) afscheid van elkaar zouden kunnen nemen.

“Ik wacht nu op een voorstel”

Het lijkt er dus op dat Vrancken nu iets meer zekerheid wil van KV. “Ik hoor de club graag zeggen dat ze een project op lange termijn willen uitbouwen met mij. Maar ik weet hoe voetbal werkt. Als de resultaten tegenvallen kan zo een lange termijn opeens heel kort zijn. Ik wacht nu dus op een voorstel van hoe ze die lange termijn visie met mij als trainer willen omzetten van woorden naar daden.”

Zowel Vrancken als KV hopen snel terug aan tafel te gaan zitten om de verdere samenwerking veilig te stellen. Binnen de club zijn ze er nog altijd niet helemaal gerust in dat Genk alle interesse in hun trainer heeft laten varen. De club wil absoluut verder met hun succescoach maar zal daar dus wellicht financieel iets tegenover moeten stellen.

© Dirk Vertommen

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws