© Robin Fasseur

Sociale wijk in Hoboken krijgt eindelijk trottoirs

De trottoirs in vier straten van de Stuivenbergwijk in Hoboken worden sinds dinsdag aangelegd en zouden over 95 kalenderdagen af moeten zijn. Bewoners die al twee jaar met modder en stof leven, hebben zicht op beterschap. Alle straatverlichting zou er over drie weken moeten branden.

anro

In de Dokter Flemingstraat, de Salesianenlaan, de Henri Dunantstraat, en de Jules Baeckelmanslaan in de sociale woonwijk Stuivenberg in Hoboken liggen nog geen trottoirs of bermen. Voor de aanleg werd gewacht op de afwerking van andere delen van de sociale woonwijk. Toch wonen er al twee jaar mensen. Die moeten al die tijd hun woning in stappen met, afhankelijk van het weer, modder of stof aan de schoenen. Kinderen moeten op het wegdek naar school wandelen om plassen te ontwijken. Het groen zou er ook niet onderhouden worden en op veel plaatsen werkt de straatverlichting niet. De Hobokense PVDA hield er vorige maand een actie met de bewoners om aan te geven dat het welletjes is geweest.

LEES OOK. (+) Vier straten al twee jaar zonder trottoir: “Allemaal behoorlijk frustrerend”

Dinsdag is de aannemer begonnen met de eerste voorbereidingen. Zo zou de signalisatie aangebracht zijn. Van nu af zou het 95 kalenderdagen duren voor de trottoirs en bermen in de wijk er liggen. Netbeheerder Fluvius belooft ook snel werk te maken van de straatverlichting. “We waren aan het wachten op de afronding van een vorige fase van de werken. Maar nu focussen we ons op de wijk. Over drie weken zou elke lamp moeten branden.”

MEER OVER Mobiliteit stad & rand