Johny Voners openhartig over zijn strijd tegen kanker: “Laat ik je iets verklappen: ik draag een pruik”

Begin oktober raakte bekend dat Johny Voners (74) zijn professionele bezigheden moest staken omdat hij tegen kanker vocht, maar gisteren was hij er wel bij om de nieuwe film te bekijken. “Het gaat de goede kant op”, aldus Voners, die monter en positief voorkwam. “Ik heb nu nog twee chemobehandelingen in het verschiet en dan zullen opnieuw tests worden gedaan om te zien hoe ik ervoorsta.”

GVA+ Acteurs kijken samen naar nieuwe Kampioenen-film: patatten, saucissen én Julie Vermeire

“Uiteraard was het een schok toen ik het te horen kreeg, huidkanker met uitzaaiingen naar mijn botten”, zegt Voners. “Dat verdict kreeg ik al in juni 2018, maar ik heb dat voor mezelf gehouden en deze film gewoon gedraaid. Het was vermoeiend, ja, vooral de opnamen tijdens Aalst carnaval. Maar ik ben een doorzetter. Ik ben onsterfelijk, hé. (lacht) Ik heb goede hoop. Almaar meer mensen krijgen kanker, maar er zijn er ook steeds meer die ervan genezen.”

Opvallend is wel dat Jony Voners ondanks zijn chemo nog al zijn haar heeft. “Laat ik je iets verklappen: ik draag een pruik. Maar zo’n goed gemaakte dat het net mijn echte haar lijkt. Kaal zijn heeft trouwens ook zo zijn voordelen. Ik krijg een rol in Kadir Balci’s nieuwe reeks Een goed jaar (op VTM, nvdr.). Daarin speel ik een kale man.”

© Frank Bahnmuller.