Staking De Lijn: meer dan helft bussen en trams niet uitgereden in provincie Antwerpen

Reizigers die vandaag de bus of de tram willen nemen, moeten rekenen op flinke vertragingen. Door een staking bij De Lijn is in de provincie Antwerpen meer dan de helft van de bussen en trams niet uitgereden vanochtend. Ook in de rest van Vlaanderen staakt De Lijn.

LEES OOK: Minister eist vanaf april gegarandeerde dienstverlening bij De Lijn

Geert Vermunicht van de socialistische vakbond ACOD heeft vanochtend op Radio 2 de eerste informatie over de omvang van de hinder: “In het Mechelse is de helft niet uitgereden. In de Kempen gaat het om meer dan de helft. In de stelplaats van Zurenborg in Antwerpen zijn bijna alle bussen binnen gebleven.”

Volgens De Lijn is in de provincie Antwerpen ongeveer twee derde van de chauffeurs uitgereden. De grootste verstoring situeert zich in de stad Antwerpen, waar een derde van de bussen en trams aan het rijden is.

LEES OOK: Opgelet: lift voetgangerstunnel defect

De stakingsaanzegging van ACOD geldt voor heel Vlaanderen. Dit betekent dat de dienstregeling niet gevolgd zal worden tot en met de nacht van woensdag op donderdag.

De christelijke overheidsvakbond CCOD heeft haar leden opgeroepen om niet te staken en vreest dat de actie “koren op de molen is van zij die De Lijn willen afbouwen of privatiseren”.

Wie meer info wil over de hinder, kan terecht op de website verstoring.delijn.be.

Bekijk ook:

In de stelplaats van Zurenborg in Antwerpen zijn bijna alle bussen binnen gebleven.

© Jan Van der Perre