Zoekactie naar vermiste Antwerpsupporter in omgeving Sportpaleis

In de buurt van het Sportpaleis heeft de Antwerpse politie dinsdagavond een grote zoekactie opgezet. Er werd gezocht naar de sinds zondag vermiste Antwerpsupporter Ben Vanleene (28). De zoekactie eindigde zonder resultaat.

sare

Een groot aantal leden van de mobiele eenheid van de politiezone Antwerpen begon rond 17 uur bezig met een zoekactie in de omgeving van het Sportpaleis aan de Schijnpoortweg. Er wordt gezocht naar de vermiste Antwerpsupporter Ben Vanleene. De 28-jarige Vanleene verdween zondag na de gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge.

© Jan Van der Perre

Samen met enkele vrienden zou hij nadien met de tram richting het stadscentrum gegaan zijn. Die informatie werd door de politie ondertussen bijgesteld. Nieuwe getuigenissen maakten duidelijk dat Vanleene aan de halte Schijnpoort — vlak bij het Sportpaleis — van een tram gestapt is. “Om 18.32 uur stapte hij uit het metrostel, om 18.33 uur verliet hij het station”, zo meldt de politie nu. Volgens onze informatie werd zijn gsm-signaal zondagavond ook in die buurt opgepikt. Reden waarom de politie nu een grote zoekactie opzet in de omgeving van het Lobroekdok en het Albertkanaal achter het Sportpaleis. Ook vrienden en familie van de jongeman kwamen mee zoeken. Zij hingen in de buurt ook flyers op met een oproep naar getuigen.

Na anderhalf uur werd de zoekactie gestaakt. “Zonder resultaat”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Het onderzoek gaat verder.”

De verdwijning van Vanleene wordt als verontrustend beschouwd maar voorlopig gaan de speurders niet uit van kwaad opzet.

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© JVDP

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio