Alicia Keys deelt gefrustreerde boodschap nadat zoontje nagels laat lakken

De Amerikaanse zangeres Alicia Keys (38) pleit op Instagram om de zelfexpressie van je kinderen te omarmen. Ze doet dat naar aanleiding van een confronterende situatie met haar jongste zoontje Genesis, die haar vergezelde in een nagelsalon.

vwh

In het salon vroeg de ‘Fallin’-ster naar een manicure. Haar vierjarige zoon Genesis wilde ook kleurtjes op zijn nagels. Alle kleuren van de regenboog om precies te zijn. Maar toen zijn tien nagels gelakt waren, trok hij zijn keuze plots in twijfel omdat hij niet zeker wist of andere mensen het mooi zouden vinden. “Kan je dat geloven? Hij is amper vier jaar en begrijpt al het concept dat sommige mensen veroordelend kunnen zijn als hij nagellak draagt”, zegt ze in een Instagramfilmpje.

“Ik heb hem meteen gezegd dat hij zich daar niets van moet aantrekken. Ik zei dat hij creatief en cool was. Dat hij een keuze had gemaakt en er gerust achter mocht blijven staan. Ik zei nog dat er veel mannen hun nagels lakken. Dan voelde hij zich beter.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het voorval zette Keys aan het denken over het veroordelende karakter van de maatschappij. “Het baart me zorgen, het frustreert me zelfs, dat we verschillende kanten van onszelf niet ten volle kunnen verkennen, zonder de angst om gelabeld te worden. We hebben allemaal mannelijke en vrouwelijke energie in ons, het is normaal. Druk jezelf uit zoals je wil.”

Zonder make-up

Alicia Keys, mama van zoontjes Egypt en Genesis, maakt wel vaker statements. Drie jaar geleden zwoer ze make-up resoluut af. “Elk meisje of vrouw wil op een bepaald moment in hun leven graag perfect zijn maar ik ben er klaar mee”, schreef de zangeres toen in een open brief. “Vanaf nu ben ik helemaal mezelf.”

NIET TE MISSEN