Aangeboden door ENGIE

© Engie

Bij ENGIE werken de UPtimisten mee aan onze energie van morgen

Maak werk van een CO2-neutrale wereld

Op zoek naar een toekomstgerichte carrière in een omgeving vol grote, uitdagende en innovatieve projecten? En nog liefst met toffe collega’s ook? Dan ben je bij ENGIE aan het juiste adres. Hier werken de UPtimisten van ENGIE mee aan onze energie van de toekomst.

Mediahuis Brand Studio

Dean (28) behaalde zijn diploma burgerlijk ingenieur in elektromechanica en energie aan Brussels Faculty Engineering, een samenwerkingsverband van de VUB en de ULB. Vandaag werkt hij bij ENGIE als business developer bij de afdeling hernieuwbare energie. “De energietransitie is volop aan de gang”, vertelt Dean. “Ze plaatst de hele sector voor een grote uitdaging. Vroeger kwam onze energie uitsluitend van elektriciteitscentrales. In de toekomst gaan we meer en meer naar decentrale productie en opslag van energie, onder meer afkomstig van zonnepanelen en windmolens.”

Dean denkt samen met ENGIE op lange termijn, onder meer door projecten op te zetten rond zonnepanelen

Voortdurend bijleren? Geen probleem

ENGIE maakt van hernieuwbare energie een speerpunt. Aan die uitdaging werkt Dean dagelijks mee. “We ontwikkelen onder meer projecten voor bedrijven die grote zonneparken willen installeren”, zegt hij. “We begeleiden die bedrijven en voeren de nodige studies uit.” ENGIE biedt daarbij derdepartijfinanciering aan. Dat laat bedrijven toe te genieten van de voordelen van de geproduceerde hernieuwbare energie, zonder dat ze zelf moeten investeren.

“Ik kom daarbij niet alleen met het technische luik in aanraking, maar ook met allerlei andere facetten. Ik had al een sterk technisch diploma, maar kon dankzij ENGIE een extra opleiding volgen rond projectmanagement en financieel beheer.” Collega’s met een diploma in dergelijke domeinen kunnen dan weer een bijkomende technische opleiding volgen. “Dat gebeurt echt op maat, in functie van je profiel en de richting die je met je carrière uit wilt gaan.”

Ontdek al onze jobs van Business Developer hier.

Kansen grijpen

Uit het verhaal van Dean leren we dat variatie voor ENGIE heel belangrijk is. Geen twee dagen zijn gelijk. “Ik werk op de hoofdzetel in Brussel”, vertelt hij, “maar ben ook veel op stap om klanten te bezoeken. Dat zorgt voor een heel afwisselende job.” Die ervaring heeft ook Aurélie. Ze studeerde bio-ingenieur milieuwetenschappen aan de UCL en kon direct bij ENGIE aan de slag. “Je krijgt hier echt veel kansen”, vertelt ze. “Het komt erop aan die ook te grijpen.”

En dat doet Aurélie. Zo kreeg ze de gelegenheid avondcursussen Nederlands en Duits te volgen. “Ik werk vaak samen met collega’s in de vestigingen in Hoboken en Grimbergen en wilde daarom graag mijn Nederlands bijspijkeren. Tegelijk hou ik van de internationale dimensie van ENGIE. Ik heb onder meer op projecten in Nederland, Duitsland en Zwitserland gewerkt. Daar kwamen die taallessen telkens goed van pas.”

Bij ENGIE steunen veel projecten ook op de nauwe samenwerking en de goede sfeer onder collega’s

Ontdek al onze jobs van Construction Manager hier.

Werken aan jezelf… en je carrière

ENGIE denkt op lange termijn. Niet alleen op vlak van energie, maar zeker ook voor de medewerkers. “Er zijn echt heel veel mogelijkheden, in heel uiteenlopende domeinen”, legt Aurélie uit. “Hier kun je zonder probleem een heel boeiende, lange carrière uitbouwen.” Het Young Professionals-programma maakt jonge starters wegwijs in de kansen die ENGIE biedt. “Je krijgt een peter die je overal introduceert, waardoor je op korte tijd heel veel bijleert.” Internationale projecten steunen daarbij ook op de nauwe samenwerking en de goede sfeer onder collega’s.

“Sinds een maand werk ik bij de afdeling Contracting Solutions”, vervolgt Aurélie. “We ontwikkelen projecten om bedrijven CO2-neutraal te maken, onder meer via het beheer van afvalstromen en de recuperatie van energie.” Die job vormt een nieuwe uitdaging die Aurélie met plezier aanneemt. “Ik droom ervan door te groeien tot projectmanager”, zegt ze, “en verantwoordelijkheid te dragen over grote projecten.”

Zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij ENGIE? Ontdek al onze vacatures hier.