Vrouw krijgt autonome probatiestraf voor mislukte overval op ex

Foto: BELGA

Vrouw krijgt autonome probatiestraf voor mislukte overval op ex

Print
Antwerpen / Deurne -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Windy L. dinsdag een autonome probatiestraf van twee jaar opgelegd. Ze had vorig jaar samen met twee kompanen haar ex-vriend overvallen in zijn appartement in Deurne. Het slachtoffer kon hen met een honkbalknuppel verjagen.

De politie werd op 25 november 2018 naar de Waalhofstraat in Deurne geroepen voor een poging tot diefstal met geweld. Agenten troffen het slachtoffer met een honkbalknuppel voor zijn appartement aan. Hij verklaarde dat hij die avond tv aan het kijken was, toen plots zijn ex-vriendin Windy L. met een boksbeugel voor hem stond en drugs eiste. Ze was in het gezelschap van Dimitri V. en Patrick V.

Het slachtoffer was de mannen met zijn honkbalknuppel te lijf gegaan en kon hen wegjagen. Windy L. werd door de politie op de vloer van het appartement aangetroffen. Ze was onder invloed van drugs, maakte een lome indruk en werd met een ziekenwagen afgevoerd. In het appartement werden ook wietplanten aangetroffen.

De drie beklaagden hebben al een strafblad. Dimitri V. spant de kroon met tien correctionele veroordelingen. Windy L. was op het moment van de feiten vrij onder voorwaarden. Die schond ze door drugs te gebruiken. Zij bekende de feiten en is intussen opgenomen voor haar drugsprobleem.

Ook Dimitri V. voerde geen betwisting over de feiten. Hij zei dat ze in het appartement waren binnengedrongen om compromitterende beelden van Windy L, die een relatie met het slachtoffer heeft gehad, van zijn computer te verwijderen. Ook hij werkt aan zijn drugsprobleem.

De rechtbank legde Windy L. en Dimitri V. een autonome probatiestraf van twee jaar op. De invulling van die straf moet betrekking hebben op het aanpakken van hun verslavingsproblematiek. Patrick V. werd bij verstek veroordeeld tot achttien maanden cel.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio