© WAS

Beerschot draait 3,6 miljoen euro verlies: “Maar er is geen reden tot paniek”

Voetbalclub Beerschot heeft de balans van het afgelopen boekjaar opgemaakt. De club investeerde naar eigen zeggen sterk in de spelerskern en de infrastructuur, wat resulteert in een verlies van ongeveer 3,6 miljoen euro. Maar voorzitter Francis Vrancken is er gerust in: “Dit verlies is ingecalculeerd en maakt deel uit van de grote investeringen in deze club.”

tsfn

In de periode tussen juli 2018 en juli 2019 genereerde Beerschot een opbrengst van 7,9 miljoen, maar had het ook kosten van maar liefst 11,5 miljoen euro. Uitgerekend komt dat neer op een verlies van 3,6 miljoen euro. “Natuurlijk hopen we dat we er de volgende jaren financieel beter voor staan, maar dit verlies is logisch te verklaren door serieuze investeringen”, legt Vrancken uit. “Dan heb ik het vooral over dure spelerscontracten en nieuwe infrastructuur.”

“Tweede periodetitel bemachtigen”

Naast de grote investeringen haalt Vrancken een andere oorzaak voor het verlies aan: de financiële nadelen die 1B met zich meebrengt. “We beseffen dat de tv-rechten, abonnementenverkoop en commerciële inkomsten in 1B veel minder opbrengen dan in 1A. Daarom zou promotie naar 1A dé manier zijn om financiële stappen vooruit te zetten. En hoe dan ook: we doen er alles aan om de tweede periodetitel te bemachtigen.”

Transfer Noubissi

Toch maakt Vrancken zich geen zorgen. “Er is geen reden tot paniek. We hadden bijvoorbeeld een speler als Noubissi kunnen verkopen om het verlies te beperken tot 1 miljoen euro, maar dan denk je enkel op korte termijn. We hebben genoeg middelen met prins Abdullah en mijn eigen bedrijf DCA (de twee hoofdinvesteerders van Beerschot, red.), dus is er geen reden om ons zorgen te maken. Om een ander voorbeeld te geven: de Licentiecommissie kijkt jaarlijks onze financiële papieren in en ziet nooit problemen.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws