Nieuw Antwerps filmfestival gaat (nog) niet door, na mislopen van subsidie van stad

Print

Video: ATV

Antwerpen -

De eerste editie van het Internationaal Film Festival Antwerpen (iffa.) gaat voorlopig niet door. Het verzamelde budget was niet toereikend omdat een subsidie niet werd toegekend. In de lente van 2021 hopen de organisatoren het nieuwe filmfestival wel te kunnen lanceren.

“De voorbereidingen waren volop aan de gang, maar in het huidige klimaat van besparingen bij bedrijven en overheden is het geen evidentie om vertrouwen op te bouwen”, zegt Bart Vandesompele van het IFFA. “De onzekerheid die momenteel heerst inzake cultuur heeft ook druk gezet op ons dossier bij het stadsmarketingfonds.” Het stadsbestuur van Antwerpen besliste een subsidie van 125.000 euro niet toe te kennen aan IFFA.

“We hebben lang gewacht op een antwoord van de stad. We hadden de tijd niet meer om dat verlies op te vangen”, En dus wordt het uitgesteld naar de lente van 2021. “Door deze beslissing te nemen hebben we tijd om alles beter voor te bereiden. Ik heb onze partners al opgebeld en die blijven enthousiast en zeggen dat ze opnieuw willen meedoen volgende keer.”

In juni kondigde IFFA zijn bestaan aan. De organisatoren wilden zo’n 200 voorstellingen in zes dagen aan bieden op verschillende locaties in Antwerpen. Daarbij zou het op een breed publiek mikken met zowel kaskrakers als arthouse cinema en zowel nationale als internationale films, met Antwerpen als rode draad.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio