Hele middag verkeershinder rond Sportpaleis door oliespoor

De Antwerpse brandweer was dinsdag een hele middag in de weer aan het rond het Sportpaleis om het wegdek te reinigen. Van aan de afrit Merksem tot de Theunisbrug lag het op verschillende plaatsen spekglad doordat een vrachtwagen een lading olie had gemorst.

jtp

Een vrachtwagen geladen met palmolie reed dinsdagmiddag de Antwerpse Ring af aan de afrit Merksem. Via de Theunisbrug keerde hij ter hoogte van het Sportpaleis terug richting Merksem, om er vervolgens richting de Vaartkaai te rijden.

“Wellicht stond een klep open, waardoor er op verschillende plaatsen olie weg gutste”, vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Daardoor werd de weg op verschillende plaatsen spekglad, op de Theunisbrug gebeurden er enkele ongevallen met blikschade”, aldus Bruyns. De brandweer en de civiele bescherming kwamen ter plaatse.

De politie besliste om de Theunisbrug in beide richtingen af te sluiten, zodat de brandweer het wegdek kon reinigen. Vervolgens werd ook de Groenendaallaan en de afrit Merksem afgesloten omdat ook daar olie gemorst was. De interventie zorgde dan ook de hele middag voor de nodige verkeershinder in de omgeving.

© BFM

© PDR

© PDR

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio