© RTV

Burgemeester laat overlastcafé op Oude Liersebaan definitief sluiten

Na herhaalde inbreuken moet café Marhaba op de Oude Liersebaan in Mechelen de deuren definitief sluiten. Omdat de zaakvoerder ondanks een eerdere verwittiging drugsgebruik in zijn zaak bleef toelaten, heeft burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) de zaak definitief gesloten. Bij een laatste controle werden nog drugs achter de toonbank aangetroffen.

grbe

Bij eerdere controles van de lokale politie Mechelen-Willebroek werden er in het etablissement inbreuken op de drugswetgeving vastgesteld. Niet alleen klanten gebruikten er drugs, de uitbater stelde ook een lokaal ter beschikking om gebruik te vergemakkelijken.

De man kreeg in oktober 2019 een duidelijke verwittiging van het stadsbestuur. “Bij nieuwe vaststellingen van inbreuken op de wetgeving betreffende verdovende middelen, die een direct verband houden met de inrichting en/of de uitbater ervan, zou de horecavergunning onmiddellijk ingetrokken worden”, zegt de burgemeester.

Drugs achter de toonbank

Tijdens een controleactie in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober werden er opnieuw talrijke inbreuken op de drugswetgeving vastgesteld. Enkele aanwezige klanten als de uitbater gingen er toen in de fout. Er werden ook drugs voor verkoop aangetroffen achter de toonbank van de zaak.

“Bij het definitief intrekken van een vergunning gaan we natuurlijk niet over één nacht ijs”, zegt de burgemeester. “Als de overtredingen blijven opstapelen en een formele ‘laatste verwittiging’ flagrant wordt genegeerd, is een zware maatregel echt noodzakelijk. In Mechelen investeren we non stop in sociale cohesie, stadsvernieuwing en opwaardering van het openbaar domein. We willen goed beschermen en bewaken wat we samen hebben opgebouwd. Zulke gelegenheden willen we niet in onze stad. Kordaat optreden is dan het enig juiste antwoord in het algemeen belang.”MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio