Merksemse school schorst twee leerlingen na aanval op 13-jarig meisje

Na het incident waar een 13-jarige leerlinge van het Stedelijk Lyceum Merksem in elkaar gestampt werd, heeft de school twee leerlingen preventief geschorst. De feiten werden gefilmd en jongeren hebben de schokkende beelden op sociale media verspreid. De politie is een onderzoek gestart.

jtp

Het slachtoffer zou vrijdag ruzie hebben gehad met twee meisjes en zou na school door hen en nog een groepje andere jongeren zijn opgewacht. Ze werd op de grond getrokken en vervolgens gestampt en geschopt. Volgens de moeder hield het meisje er gekneusde ribben, een hersenschudding, gekneusde wervels en een gekneusde knie aan over en durft ze niet meer naar school te gaan.

Het Stedelijk Lyceum Merksem zegt geschokt te zijn door het incident. “Geweld en pesten zijn totaal ontoelaatbaar”, klinkt het dinsdag in een reactie. “Wij nemen de nodige maatregelen en doen er alles aan om de veiligheid van onze leerlingen te kunnen waarborgen.” Volgens de school zijn er intussen twee leerlingen preventief geschorst. Er loopt een tuchtonderzoek, waarna er mogelijk nog maatregelen volgen, eventueel tegen nog andere betrokkenen.

“Het incident heeft een grote impact op leerlingen, team en ouders”, luidt het nog. “De leerlingen krijgen vandaag en zolang nodig bijkomende ondersteuning van CLB en leerlingenbegeleiding.” De school zou intussen ook de ouders van het slachtoffer hebben ontvangen voor een gesprek, waarbij werd overlopen welke acties er worden ondernomen. De school zegt ook vrijdag al in actie te zijn gekomen. “Na het incident is het slachtoffer terug naar school gekomen waar ze door collega’s die nog aanwezig waren werd verzorgd”, klinkt het. “Met de ouders werden toen afspraken gemaakt voor verdere opvolging vandaag.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio