Uitbater berucht café ’t Keteltje blijft in de cel, andere verdachten vrijgelaten

Foto: Kioni Papadopoulos

Uitbater berucht café ’t Keteltje blijft in de cel, andere verdachten vrijgelaten

Print
Antwerpen -

De onderzoeksrechter heeft de uitbater van café ’t Keteltje aangehouden. Hij wordt verdacht van het houden van een huis van ontucht. Later deze week verschijnt hij voor de raadkamer.

LEES OOK: ’t Keteltje opnieuw dicht wegens prostitutie-praktijken: “Uitbaters lijken niet van plan om handdoek in de ring te gooien”

De 30-jarige Nicky T., uitbater van het beruchte café, werd zaterdagavond in de boeien geslagen toen de politie op bevel van de onderzoeksrechter een reeks huiszoekingen deed in een lopend gerechtelijk onderzoek naar ’t Keteltje in de Oudemansstraat in het Antwerpse Schipperskwartier. Vier personen, onder wie dus de uitbater, werden opgepakt. “De 30-jarige uitbater is aangehouden door de onderzoeksrechter”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Hij wordt verdacht van het houden van een huis van ontucht, onder meer ten aanzien van kwetsbare personen.” Feiten waarop een maximumstraf van vijftien jaar gevangenis staat.

Volgens de onderzoekers staat het café bekend als een plek waar Nigeriaanse prostituees hun seksuele diensten aanbieden. “De uitbater zou dat mogelijk faciliteren”, aldus het parket. De prostituees worden vaak door mensensmokkelaars naar ons land gebracht met het vooruitzicht op ‘een beter leven’. Eenmaal hier worden ze bedreigd om in de prostitutie te werken, onder meer met voodoo-rituelen. Bij de actie van zaterdag werden vijftien Nigeriaanse vrouwen aangetroffen.

Drie andere verdachten die zaterdag opgepakt werden mochten na verhoor door de onderzoeksrechter beschikken. Nicky T. zal later deze week voor de raadkamer verschijnen, daar zal over zijn verdere aanhouding beslist worden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio