© Sven Van Haezendonck

Twee jongeren overvallen tankstation: shopbediende bedreigd met mes

Twee jongeren hebben zondagavond een tankstation van Total overvallen in Mechelen-Noord. Een van hen bedreigde de shopbediende met een mes en eiste de inhoud van de kassa, terwijl de andere op de uitkijk bleef staan.

svh

De jongeman, volledig gekleed in het zwart en met een kap over het hoofd, wandelde zondag omstreeks 17.45u het tankstation in de Maurits Sabbestraat, vlak bij het stadion van Racing Mechelen, binnen. Op dat moment waren er nog verscheidene klanten in de shop.

Omdat de dader in eerste instantie aarzelend overkwam, hadden de aanwezigen niet meteen door dat het om een overval ging, tot het moment dat de overvaller aanstalten maakte om zich achter de kassa te begeven. Hij haalde een mes boven en bedreigde de shopbediende. Hij eiste het geld uit de kassa, terwijl zijn kompaan op de uitkijk bleef staan. Hij was ook gewapend met een mes en hield de klanten binnen die wilden vluchten. Meteen na de overval kon een andere medewerker, die zich verschanst had, de noodknop indrukken om alarm te slaan.

Enkele minuten na de oproep was de politie ter plaatse. “We hebben in de buurt nog een zoekactie gehouden, waarbij ook een speurhond werd ingezet”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. Voorlopig zijn de daders spoorloos, maar het onderzoek loopt volop. “We bekijken onder andere de beelden van camera’s en we doen een buurtonderzoek”, stelt de hoofdinspecteur.MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio